Hondendagopvang

De hond is een gezelschaps en roedeldier en dus werken wij niet met hokken. De honden leven bij ons in roedels. In iedere roedel worden onderling afspraken gemaakt. Soms wijkt een hond af van zo’n afspraak. Dan zullen zijn roedelgenoeten hem of haar aan zo’n afspraak helpen herinneren. De honden spreken elkaars taal en uw hond begrijpt die taal. Wij zorgen voor de structuur en rust binnen de roedels en voor duidelijke grenzen.  Dit geeft de honden rust en vertrouwen. Vaak gebeurd het dat door de bemoeienis van de mens de structuur van de roedel verstoord wordt, wat aanleiding kan geven tot conflicten. De honden mogen bij ons “hond” zijn en een goed samengestelde roedel kan dan prima functioneren.

Tussen de middag hanteren we een rustmoment met een snackje.

‘s Middags vertoeven de honden weer buiten op de speelweides alwaar ze aan het eind van de dag schoon, moe en voldaan door de eigenaar opgehaald kunnen worden.

Onze Hondendagopvang bestaat uit 6 omheinde speelweides.

* Onze puppyren. De puppyren is bedoeld voor de allerjongsten (vanaf 8 weken) en voorzien van een ballenbad, een glijbaan en een speelhuisje. Een zachte ondergrond, zoals zand of aarde, is belastend voor de spieropbouw en de ontwikkeling van de gewrichten van de pup. We hebben de puppyren dus laten betegelen. De puppen gaan “5 minuten per levensmaand” naar buiten. Als de pup dus 4 maanden is, gaat de pup als richtlijn 20 minuten per keer naar buiten. De puppen slapen apart en krijgen apart eten. We helpen met benchtraining en zindelijkheidstraining. Wensen zijn altijd bespreekbaar!

* De jonge hondenren.

Onze jonge hondenren is voorzien van 2 speeltoestellen en rust en ligplaatsen. Ook de jonge hondenren is betegeld. Ook jonge honden zijn nog volop in ontwikkeling en dus mogen de spieren en gewrichten nog niet belast worden. Ook voor de jonge honden dus geen zand of aarde als ondergrond, maar een netjes betegelde ren, zodat ze naar hartelust kunnen spelen.

* De volwassen hondenren.

De ren voor de volwassen honden is uiteraard voorzien van schaduw en ligplekken. De bodem is weidegrond en voorzien van houtsnippers wat ideaal is bij regen. De honden mogen naar hartelust graven, rennen en ravotten.

* De XXL ren. Op onze XXL weide spelen de Leonbergers, Benner Senners en andere grote honden. De ervaring heeft geleerd dat deze honden elkaar opzoeken en dat ze onderling de harmonie prima in stand houden. Ook in de XXL ren mogen ze naar hartelust graven en ravotten. Voor de waterratten onder de hondjes hebben wij een groot luxe zwembad ingegraven waarin ze heerlijk kunnen zwemmen.

* De loopse tevenren

De loopse tevenren is extra beveiligd en uiteraard ook voorzien van lig en schaduwplekken. Als een teefje loops is mag ze naar de speciaal beveiligde ren met een van de andere teefjes, zodat ze aan het eind van de dag lekker moe en voldaan mee naar huis kan.

* De mannenren

Ook volle reuen zijn welkom. Volle reuen willen zich nog wel eens teven toe-eigenen en niet alle teven zijn daarvan gediend. Hormoongestuurd gedrag kan nog wel eens aanleiding geven tot conflicten. Sommige volle reuen doen het prima in de roedel, maar enkele ook niet. Mocht blijken dat een volle reu niet in de roedel kan, mag hij in de mannenren met een assertief  teefje. Hij is dan toch lekker de hele dag buiten en kan naar hartelust graven en spelen.

Onze rennen zijn voorzien van badjes, zodat de honden bij warm weer af en toe even een verfrissend bad kunnen nemen.

Gebruikelijk maken we een afspraak voor een vrijblijvende intake waarna we een afspraak maken voor een proefdag. De kosten van een proefdag zijn € 25,00, een “wen”ochtendje voor de puppen €12,50 en worden aan het eind van de dag in rekening gebracht. Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij aanschaf van een abonnement of strippenkaart op dezelfde dag of in mindering gebracht bij aanschaf van een abonnement of strippenkaart op een later tijdstip. Mocht uiteindelijk blijken dat, ondanks onze begeleiding en inspanning, de hond niet in één van onze roedels past en wij moeten besluiten om de hond niet in de opvang op te nemen komen de kosten voor onze rekening.

Helaas, ook al zijn ze nog zo lief en goed opgevoed, i.v.m. de raseigenschappen van de HR-hond en de samenstelling van onze roedels nemen wij geen “hoog-risico” honden aan!!! Een gemuilkorfde hond in een roedel vinden wij niet eerlijk naar de hond toe en mocht er iets plaatsvinden, kan de hond met muilkorf zich niet verdedigen.

Onze cursisten hebben voorrang op een eventuele wachtlijst.
Onze Hondendagopvang is bereikbaar op telefoonnummer 06-36316086 of via e-mail: info@dog4u.nl