Shirin wilde graag ontspannen wandelen met haar jonge enthousiaste Labradoodle Bobbie. Na 1 les aan de heuplijn werd het leven voor beiden een stuk aangenamer.
Wij maken duidelijk onderscheid in het “Opvoeden van uw pup of puber” d.m.v. een opvoedcursus en een Training.
Hierna leest u wat het verschil is:
Voor de pup of puber bieden we een opvoedcursus aan van 8 aansluitende lessen. Deze cursussen lopen, indien gewenst, in elkaar over.
Heeft u een moederhond wel eens met een beloningstasje met brokjes voor haar puppen rond zien lopen?
* Waarom werken wij zonder brokjes als beloning en waarom krijg je uiteindelijks last van het feit dat je een pup iets aanleert voor een brokje?
* Wat gebeurd er met de pup op het moment dat hij uit zijn vertrouwde omgeving bij moeder, broertjes en zusjes en de fokker vandaan gehaald wordt? Hoe kunnen wij hier op inspelen?
* Volgens de laatste wetenschappelijk onderbouwde inzichten is de dominantietheorie volledig onderuit gehaald. Hoe moet het dan wel?
* Wist u dat de pup pas vanaf 15 weken stilstaande beelden ziet? Hoe spelen we hier op in?
* Wat heeft de pup al van de moederhond geleerd? Hoe zetten we deze opvoeding door en spelen we hier op in i.p.v. alles af te leren wat de moederhond de pup al geleerd heeft!
* Wat is nou precies “socialiseren”? Met de kennis van nu praten we liever over “sociaal leren”. Maar wat is dan het verschil?
* Wist u dat de pup al vanaf 3 weken zindelijk is? Waarom plast hij dan nog in huis en is dat positief of negatief?
Wij maken gebruik van puppytoestelletjes om de interactie tussen u en de pup te bespoedigen.
Onze puppycursussen vinden op zaterdag en op vrijdagochtend plaats.
Na de eerste les ontvangt u van ons een leuk puppypakket.
Indien gewenst komen wij bij u thuis en begeleiden u en de pup op maat.
De volgende uitdaging was met Bobbie en de wagen met zoontje Kian. Wat ben ik trots op jullie.
Wat leert u tijdens de Pubercursus:
* Ook nu werken we zonder brokjes maar op basis van relatie met de hond.
* Welk effect hebben hormonen op gedrag? Hoe kunt u daar op inspelen?
* Hoe kun je eerlijk zijn naar je hond en hoe is de beleving van de hond hierin?
* Welk effect heeft lichaamstaal van de eigenaar op de hond op basis van geurverplaatsing.
* Hoe kun je meten of je hond gestresst is zonder van aannames uit te gaan?
* Hoe kun je de relatie met je hond meten zonder er van uit te gaan dat dat wel goed zal zitten?
* Hoe leer je de aangeboden handvatten in te zetten zodat de hond netjes met je mee loopt, altijd en onder alle omstandigheden.
* Hoe leer je dat de hond altijd terugkomt als je hem roept.
Wij werken met pubertoestellen om de relatie tussen de hond en de eigenaar te bevorderen.
Trainingen
Naast de opvoedcursussen bieden we diverse trainingen aan. Ik noem de:
* werkhondentraining
* Speurtraining
* Teamplayers
* Gehoorzaamheidstraining
Lokatie:
Wij beschikken over een groot trainingsveld met een gezellige kantine en voldoende parkeergelegenheid. Vanzelfsprekend wordt er alleen les gegeven door bekwame en gediplomeerde instructeurs en instructrices, die van de laatste wetenschappelijk onderbouwde inzichten op de hoogte zijn.
Wij staan 6 dagen per week voor u klaar met vragen over het gedrag van uw hond.
De puppy- en pubercursussen omvatten 8 aaneensluitende lessen,
Wanneer wij door omstandigheden (bijv. het weer of ziekte) genoodzaakt zijn om een les te verplaatsen of te annuleren zal de geldigheid van uw leskaart automatisch 1 week verlengd worden.
Kijk iedere week voor de actuele informatie op de website en/of Facebook!!!!
Onze hondenschool is bereikbaar op telefoonnummer 06-40807817 of via e-mail: info@dog4u.nl
Onze cursussen
De laatste jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar gedrag bij honden. Uit deze onderzoeken zijn verrassend veel nieuwe feiten gekomen waarmee eerdere aanname’s, zoals bijv. de dominantie theorie volledig onderuit gehaald zijn.
Daarnaast blijkt, op basis van die kennis, het samenwerken met de hond op basis van relatie en zonder brokjes verrassend goed te werken. Bij ons leert u wat de nieuwste inzichten zijn en hoe die toe te passen in uw situatie. Geen brokjes, maar op basis van samenwerking.
Nergens is de puppy-cursus zo uitgebreid als bij ons. U krijgt 6 dagen per week ondersteuning tijdens het opvoeden van uw pup. U krijgt 2 halve dagen of 1 hele dag "dagopvang" gratis, om uw pup de gelegenheid te geven veilig en gedoseerd met andere puppen te spelen. Heeft u tijdens deze zo belangrijke fase van de pup vragen, dan hoeft u niet te wachten tot de volgende les. U kunt uw vraag 6 dagen per week, via mail/app/foon, aan ons stellen! U krijgt binnen 24 uur antwoord!
Wat voor invloed hebben hormonen op het gedrag van uw puber en hoe kunt u daarop inspelen? Wat doet de linker en wat doet de rechter hersenhelft van uw hond. Welk effect heeft dat op gedrag? Met de handvatten die wij aanreiken komen u en uw pre-puber moeiteloos de puberteit van de hond door. Extra aandacht besteden we aan het "hier komen" en het "wandelen zonder trekken.
En dan is daar de puberteit! We geven duidelijker grenzen aan en bespreken met u hoe u "eerlijk" kunt zijn naar uw hond. Immers als wij van hem/ haar verwachten dat hij/ zij eerlijk naar ons is, moeten wij wel het goede voorbeeld geven. Kunnen honden liegen? We krijgen te maken met "burgelijke ongehoorzaamheid" en hoe gaan we daarmee om? De nadruk ligt op het "hier komen" en "wandelen zonder trekken".
Soms heeft u geen zin om een cursus of training te volgen, maar wilt u toch enige begeleiding bij het ongewenste gedrag van uw hond. We adviseren dan een testles waarin we u en uw hond kunnen observeren. Na deze testles zal een evaluatiegesprek en advies plaatsvinden.
De Teamplayers is een groepje sportieve eigenaren met sportieve honden die samen de Stormbaan lopen en verschillende hindernissen nemen. Dit alles vindt plaats op basis van samenwerking en vertrouwen in elkaar. De hond moet wel sociaal zijn omdat het grootste deel van de stormbaan en hondernissen met een "losse" hond genomen wordt.
Iedere hond kan speuren. Tijdens deze training wordt de basis van 'het speuren' bijgebracht. Speuren is een ontspannende bezigheid voor mens en hond en gebeurd op basis van samenwerking en vertrouwen. Omdat 'de beloning' centraal staat tijdens deze training, zal de hond net zoveel plezier beleven aan deze training als u.
Olga van den Engel
Opleidingen/staat van verdienste op Kynologisch gebied
2004-2006: Opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut (Dogvision)
2006: Opleiding ABA (Algemene Basisopleiding Africhting VDH)
2010: Opleiding Kynologisch Instructeur
2017: Symposium hoog risicohonden en de maatschappelijke implicaties
Ir. Ineke van Herwijnen, dir. Koninklijke hondenbescherming
Simon Harding, socioloog en criminoloog (UK)
2016 – Recente uitslagen wetenschappelijke onderzoeken naar hondengedrag
Dr. Arjen van Alphen Gedragswetenschapper
2015 – Speciale leergang “sociaal leren in theorie en praktijk”, Cognitieve wetenschappen, Cognitieve vaardigheden, Wetmatigheden in gedrag, Sociaal leren, Leerprocessen, De ontwikkeling van hondenhersenen en implicaties hiervan in de praktijk, Sociaal leren versus conditioneren.
Dr. Arjen van Alphen, Gedragswetenschapper.
2015 – Neurologische ontwikkelingen van de hersenen, Geuren lichaamstaal spreken met de hond, Gehoorzaam of ongehoorzaam?, Hoe herken je de motivatie van je hond, Geurcontact via geur of lichaamstaal, De sociale fasen in het “sociaal leren”, Wetmatigheden in hondengedrag.
Dr. Arjen van Alphen, Gedragswetenschapper.
2015 – De sociale relatie met je hond, Voor en met elkaar samenwerken, Werktaken delen en verdelen, Verantwoordelijkheden delen en verdelen, Meer motivatie en hoe kun je die motivatie meten? Meer wetmatigheden in hondengedrag en hoe die te herkennen.
Dr. Arjen van Alphen, Gedragswetenschapper.
2014- Gedragstesten bij puppen Martin Gaus
2012 – Kynologisch instructrice Dogvision
2010 – Treibbal instructrice
2008 – Ned. Kampioen speuren (FHN)
2006 – Algemene Basisopleiding Africhting (VDH)
2005 – Int. Spoorlegger (FHN)
2004 – 2006 Gedragstherapeute Dogvision (Algemene vorming, Evolutie, Kynologisch instructeur, Leerprincipes bij honden, Probleemgedrag bij honden, )